suunnittelivat itse leirin säännöt, joita noudattamalla kaikille olisi luvassa mukava leiriviikko. Lounaan päätteeksi ulkoilu maistui ennen kuin kävimme rikosmysteerin kimppuun. Lukollisesta kaapista oli varastettu huomattava summa paperirahaa ja nyt LUMA-ohjaajat tarvitsisivat leiriläisten apua syyllisen selvittämiseen. Nyt olisi leiriläisten vuoro vetää kumihanskat käsiin ja astua eristysnauhan sisäpuolelle, rikostutkijan maailmaan. Leiriläiset pääsivät näkemään rikospaikan ja epäillyt sekä keräämään näytteet. Rikospaikan läheisyydessä oli myös valvontakameroita, joiden tallenteisiin leiriläiset pääsivät tutustumaan. Rikospaikalta löytyi muun muassa hiuksia sekä rahalipas, joka oli murrettu auki. Tekijä oli jättänyt viestin, jossa kiitti ryöstösaaliista, mutta myös murtamiseen käyttämänsä työkalun. Ryhmissä pohdittiin kuka epäillyistä voisi olla rikoksen tekijä ja kenellä voisi olla motiivi. Seuraavaksi ryhmissä harjoiteltiin tutkimusvälineiden käyttöä, joita tulisimme käyttämään rikostutkimuksen myöhemmissä vaiheissa. Päivän päätteeksi pelattiin vielä ulkona hyllypalloa.