Kemia

Kemia

Kemian opetusta tarjotaan esikoulusta lukioon ja toiselle asteelle. Tarjolla on erilaisia opetuskokonaisuuksia, joiden teemat ja  sisällöt on rakennettu opetussuunnitelmaa tukeviksi kokonaisuuksiksi. Kemian töissä oppilas pääsee kokeilemaan erilaisia tutkimusmeneltemiä ja -laitteita tiedeluokkaympäristössä. Vierailut ovat ohjattuja, mutta opettajan on välttämätöntä olla paikalla koko opetuksen ajan.

Kemian töihin voi tutustua listauksesta. Varaus tehdään alhaalla olevasta varauskalenterista.

Kemian työt

Mahamysteeri7-8lk, 9lk, toinen aste

Kesto 60-90min. Max. oppilasmäärä 16.

Ruokamyrkytys, mistä?! Tässä työssä ratkotaan ruokamyrkytystapausta selvittämällä ”mahan” sisältämiä ravintoaineita. Mysteeriä selvitetään osoitusreaktioiden avulla.

Biomuovi7-8lk, 9lk

Kesto 60-90min. Max. oppilasmäärä 16.

Tässä työssä tarkastellaan muovien koostumusta ja raaka-aineita, valmistusta sekä niiden kierrättämistä. Uusiutuvien raaka-aineiden käyttö muoviteollisuudessa on lisääntynyt ja tämän innoittamana oppilaat pääsevät myös itse valmistamaan biomuovia tärkkelyksestä. 

Värikästä kemiaaesiopetus, 1-4lk

Kesto: 45-90 min, muokattavissa ryhmän mukaan. Max. oppilasmäärä 16

Tässä työssä tutustutaan kemiaan värikkäiden kokeellisten töiden kautta. Kuinka sokerisateenkaari syntyy? Millaista on maitotaide? Mitä kaikkea voimmekaan selvittää punakaalin avulla? Näihin ja moneen muuhunkin kysymykseen löytyy vastaus tällä vierailulla, joka on muokattavissa ryhmän mukaan.

Varauskalenteri

Vapaat varattavissa olevat ajat näkyvät vihreänä. Varaukset tehdään aamu- tai iltapäiväksi (8:30-12 tai 12:30-15). Varaus vahvistetaan sinulle sähköpostilla muutaman päivän kuluessa. Jos haluat varata luokan koko päiväksi kirjoita alla olevan lomakkeen lisätieto-kenttään tästä tieto.

Kemian sisältöjä opettaa Maria Heikkilä.

PÄIJÄT-HÄMEEN LUMA-KESKUS

Niemen kampus, Niemenkatu 73 (B-osa), 15140 Lahti

Kulku 7.3 alkaen B2-ovi Laatikkotehtaan kadun puolelta.

Kartta (ladattava)

phluma(at)helsinki.fi

Yhteystiedot

#phluma #lahdenyliopistokampus #tiedeluokkasolu #lumasuomi #startluma

kartta niemenkampus

TILAA VERKOSTOVIESTIMME