Tietosuoja- ja saavutettavuusselosteet

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen tietosuojaseloste

Päijät-Hämeen LUMA-keskus kerää tietoja sidosryhmistään voidakseen palvella heitä lähettämällä tietoa ajankohtaisista LUMA-asioista ja tapahtumista. Henkilöiltä kerätään vain tarvittavat tiedot kuten nimi ja sähköpostiosoite ja /tai puhelinnumero sekä mahdollisesti tapahtumien yhteydessä erityisruokavaliotiedot.

Tapahtumiin ilmoittautuminen

Päijät-Hämeen LUMA-keskus kerää ilmoittautumisia erilaisiin tapahtumiin ja vierailuihin Lyyti-järjestelmän, verkkolomakkeen ja sähköpostin kautta, joihin ne tallentuvat. Tietoja ei luovuteta muille, pääsy järjestelmiin on suojattu salasanoin.

Sähköpostilistat

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen työntekijöillä on joitakin sähköisiä sähköpostilistoja. Sähköpostiosoitteet on saatu henkilöiltä, jotka ovat halunneet liittyä listalle. Tietoja käytetään kuukausittaisen Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviestin lähettämiseen. Satunnaisesti vastaavaa tiedotusta tapahtumista ja toiminnasta voidaan tehdä myös verkostoviestin lisäksi. Tiedot tallennetaan Helsingin yliopiston yhteiskäytössä olevalle verkkoasemalle. Tietoja ei luovuteta muille, pääsy järjestelmään on suojattu salasanoin.

Valokuvat

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksella on käytössä valokuva-arkisto, jossa on kuvia erilaisista tilaisuuksista ja tapahtumista. Kuvat tallennetaan Helsingin yliopiston pilvipalvelimelle. Kuvia ei luovuteta muille, pääsy järjestelmään on suojattu salasanoin.

Tarkastus- ja korjausoikeus omiin tietoihin

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu.

Rekisteröidyllä on myös oikeus pyytää rekisterinpitäjää korjaamaan tiedoissaan oleva virhe sekä poistamaan rekisteristä tarpeeton tieto.

Tarkastus- tai korjauspyyntö tulee lähettää kirjallisesti.

Muutosten tekeminen sekä rekisteristä ja jakelulistasta poistuminen onnistuu ilmoittamalla asiasta yhteyshenkilöille tai osoitteeseen phluma (at) helsinki.fi.

Päijät-Hämen LUMA-keskuksen saavutettavuusseloste

Päijät-Hämen Luma-keskus pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://luma.lahdenyliopistokampus.fi/ ja on laadittu 10.11.2020.

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut sivuston tekninen toteuttaja.

Vaatimustenmukaisuus

Verkkosivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja A ja AA suurelta osin.

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivusto sisältää toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf), joista kaikki eivät ole saavutettavia.  Nämä ovat ennen 23.9.2018 julkaistuja tiedostoja, jotka eivät kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin. Tärkeimmät asioiden hoitamiseen tarvittavat liitetiedostot pyritään saamaan saavutettaviksi vuoden 2020-2021 aikana.

Sivustolla on videoita joissa ei ole tekstityksiä. Videot on julkaistu ennen 23.9.2020 joten eivät kuulu saavutettavuusdirektiivin piiriin.

Verkkosivustolla on lisäksi muiden ulkopuolisten tahojen tuottamia sisältöjä kuten sosiaalisen median nostoja ja google-karttoja. Nämä eivät ole organisaation itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia, joten eivät kuulu lainsäädännön piiriin.

 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Sähköpostilla

phluma (a) helsinki.fi

Muilla tavoin

Soittamalla puhelin +358 50 4485801

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Yhteyshenkilöt

Johtaja Tarja Kariola, tarja.kariola (at) helsinki.fi

Asiantuntija Noora Kivikko, noora.kivikko (at) helsinki.fi

PÄIJÄT-HÄMEEN LUMA-KESKUS

Niemen kampus, Niemenkatu 73 (B-osa), 15140 Lahti

phluma(at)helsinki.fi

Yhteystiedot

#phluma #lahdenyliopistokampus #tiedeluokkasolu #lumasuomi #startluma

kartta niemenkampus

TILAA VERKOSTOVIESTIMME